Pe unde mai mancam in Bucuresti 2

Stiu ca nici momentul si nici situatia actuala la nivel global nu ne prea incanta si nu ne prea face sa iesim afara din propriile case, insa, cred ca tocmai din cauza acestui stres, orice articol si orice informatie care ne mai scoate din acest ritm alert sunt bine-venite. Astazi am decis sa continui seria cu restaurante in Bucuresti pentru ca a avut succes la voi si pentru ca intre timp s-au mai strans locuri despre care vreau sa va povestesc. Cand va sosi momentul oportun, care sper ca va veni cat mai curand posibil, va incurajez sa le vizitati. Fie ca locuiti in Bucuresti sau ca sunteti doar in vizita, sunt de parere ca ar trebui sa ajungeti atat la restaurantele pe care urmeaza sa vi le enumar mai jos, cat si la cele prezentate in articolul anterior. Asa ca fara prea multe explicatii, sa incepem!

1. Beraria Gambrinus(Bulevardul Regina Elisabeta 38, București 050017)

 





Fondata de catre insusi dramaturgul Ion Luca Caragiale in 1912, Beraria Gambrinus reprezinta un simbol si un local cheie pentru metropola de pe Dambovita. Deseori confundata cu originala locatie( langa Novotelul de astazi, Teatrul National de atunci), Beraria Gambrinus de pe Regina Elisabeta a fost deschisa in 1941. Trecand peste detaliile istorice, daca esti fanul/fana stilului vechi si al/a atmosferei interbelice, cum sunt si eu, localul acesta este pentru tine.Ne-am bucurat de berea Gambrinus, de o portie de mamaliga cu branza, smantana si ou, de carnaciori de bere, salata de vinete, legume cu sos de iaurt, snitel, ceafa de porc si salata de varza. Ospat pe cinste in stil vechi!

2. Atelierul de Tarte(Bulevardul Ion Mihalache 20, București 011171)

 



Desi invat de patru ani in proximitatea Atelierului de Tarte, nu am reusit pana de curand sa vad ce are de oferit acest local micut, cochet si cu tot ce trebuie. Nu pot sa zic ca am ramas dezamagita, dar pe capitolul dulciuri cred ca restaurantul sta cel mai bine. In farfurii o sa vedeti doua tipuri de quiche-uri, unul cu mai multe tipuri de branza, iar altul cu blat din cartofi in loc de faina. De asemenea, puteti vedea salata de ton si cele doua tarte dulci, Pavlova( cea cu bezea) si tarta cu ciocolata si caramel(o nebunie pentru papilele gustative).

3. Coco Brasserie, Intercontinental(Bulevardul Nicolae Bălcescu 4,București 010051)


 



Nu mint daca va spun ca nu a mai existat vreun loc in care sa ma simt mai jenata decat la Coco Brasserie din cadrul Intercontinentalului. Pe langa faptul ca atmosfera din restaurant se asemana cu cea de acum din oras(adica nu era nimeni), toti cei care ne-au servit se uitau in farfuriile noastre si la fiecare gest pe care il faceam. Mancarea este preponderent romaneasca la aceasta braserie, nu formidabila din punctul meu de vedere( mananci mai bine cu mult mai putini bani intr-un restaurant de cartier). In farfurii vedeti supa crema de ceapa, salau la cuptor cu legume la gratar, carnati cu varza si mamaliguta si amandine, care au fost din partea casei(chiar sunt curioasa de ce au fost din partea casei:))) - scuzati-mi cinismul). Ce-i drept, au fost restaurante unde am platit mai mult, insa mancarea de la Coco Brasserie nu merita atat. In afara de ideea de a bifa de pe lista faptul ca ai mancat la Intercontinental Bucuresti(hotelul de la km 0), nu vad de ce ai opta sa mananci aici.

4. La Cocosatu'(Strada Clucerului 41, București 011363)


O persoana din grupul meu de prieteni mi-a spus odata ca daca vreau sa mananc mici buni in Bucuresti(aluzie la faptul ca mititeii sunt specialitate bucuresteana), ar trebui sa merg La Cocosatu. Deschis recent in apropiere de bulevardul Ion Mihalache( ca sa vedeti, in apropiere de liceul meu), restaurantul La Cocosatu isi face bine treaba la capitolul mancare romaneasca si imi va ramane mereu in suflet pentru pranzurile alaturi de colegii mei aici. Pozele nici nu mai au nevoie de descriere! Tigaia din ultima poza este pui cu smantana totusi...

5. El Bacha- restaurant libanez(Piața Alba Iulia 6, București 031104)
 



Buna! Numele meu este Maia si iubesc mancarea libaneza! Mai e nevoie sa spun ceva in legatura cu specialitatile libaneze? Desigur ca voi vorbi. Cu toate ca mai cunosc cateva restaurante cu acest specific in Bucuresti, El Bacha este printre singurele in care angajatii sunt omenosi si in care nu esti inghesuit ca o sardina. Restaurantul este spatios, iar de multe ori lumea isi serbeaza ziua, asa ca sa luati si asa ceva in calcul daca doriti sa mancati aici. In rest, in farfurii avem tabouleh, fatoush, falafel, babaganoush si frigarui de miel. Ceai verde cu menta pentru digestie. De data aceasta fara desert, pentru ca nimeni nu ma mai poate opri din mancat Kataif( cu toate ca deserturile turcesti imi plac mai mult).

Cam asta a fost pentru astazi dragii mei! Va propun sa imi scrieti in comentarii unde va mai place sa mancati, iar, indata ce se mai amelioreaza situatia la nivel mai mare, va promit ca voi incerca si ulterior impartasi cu voi! Zile linistite!

Comments

Post a Comment

Popular Posts