Pe unde mai mancam in Bucuresti?

Acum cateva luni, o decizie pornita de la o stire mi-a schimbat putin viata. Desi incercam si inainte sa variez locurile in care luam masa in oras, de curand am decis sa vizitez mai multe localuri din Bucuresti si sa ma bucur de ce are acest oras, care se intampla sa imi fie si casa, de oferit. De unde a pornit totul? Ei bine, de stire stiam de ani de zile, dar m-a pus pe ganduri abia acum. Stirea, fiind de fapt o stastistica, zicea ca in New York, daca ai lua masa in fiecare zi in alt local, ti-ar lua 53 de ani sa le vizitezi pe toate, iar in Bucuresti ti-ar lua 9 ani. Desi incomparabil cu maretul New York, Bucurestiul nu se situeaza deloc rau in aceasta statistica. La vremea aceea, am ramas perplexa chiar. In astfel de momente, care nu sunt putine, imi dau seama in ce imensitate de oras traiesc( si traim noi, bucurestenii).Ei bine, v-ati prins despre ce vom vorbi astazi. Si culmea, din toate restaurantele pe care le voi enunta, niciunul nu se afla in Centrul Vechi. Asa ca articolul de astazi sper sa va arate ca Bucurestiul nu inseamna numai centrul vechi, cluburi si locuri sumbre.


Potrivite atat pentru turisti, cat si pentru localnici, restaurantele de mai jos si-au facut loc in lista mea avand fiecare ceva special de oferit: mancare delicioasa, atmosfera parca desprinsa din locuri mult mai rafinate, privelisti frumoase, decor autentic si multe altele. Asa ca articolul de azi sper sa va insoteasca drept ghid pentru urmatoarea excursie in Bucuresti(pentru turisti si pentru ca noi, localnicii, uitam sa apreciam ce avem).

Bon Appetit!







Taverna Marelui Paharnic(Bulevardul Ion Mihalache 128C, București 011204)
  
 
Probabil cea mai buna mancare greceasca din Bucuresti(cel putin dupa mine), cu petreceri in stil grecesc in weekend si o zona accesibila ca pret si ca amplasare. Salate de icre, masline, vinete, feta prajita cu rosii, un vin alb bun si baklava cu inghetata la desert. Nu cred ca se poate mai bine pentru acele momente in care ti-e foame, dar nu vrei sa mananci pana nu te mai poti misca. Gama restaurantului este desigur mult mai variata.

Bocca Lupo(Strada Doctor Joseph Lister no. 1, București 050541)

 
 Recunosc, ceva mai exclusivist, acest restaurant era cel mai accesibil restaurant pe care l-am gasit in zona Eroilor pentru un pranz usor de digerat in drum spre voluntariat la BRD Bucharest Open, care s-a desfasurat in iulie la Arenele B.N.R. O portie de paste usor ciudatica cu fasole, varza si rosii. Eu am stat pe terasa care da spre bulevard, dar in drum spre baie am descoperit cat de cat interiorul. Pastele au costat 38 de lei.

Excalibur( Demisol, Strada Academiei 39-41, București 010013)
 


Cred ca acest restaurant este un adevarat hidden gem al Bucurestiului. Este atat de diferit de tot ce am vazut pana acum in oras si atat de apropiat de stilul romanesc alimentar(mancarea romaneasca=carne). Precum ati vazut, am tot revenit de cand am fost prima data, cu ocazia zilei mele de nastere. Preturile sunt destul de piperate, dar si portile sunt pe masura. Pana la urma ce roman adevarat spune nu la carne:)). Nu este deloc usor sa iti termini portia la restaurant. Cred ca majoritatea cere la pachet jumatate de portie(cum am facut si eu de fiecare data). Pe langa mancarea in sine, ce este interesant la acest restaurant este ca se mananca fara cutit si furculita(mda, cu mana, ca pe vremurile de muult apuse), totul are un aer medieval si este situat la demisol, in proximitatea Pietei Revolutiei. Sincer, Excalibur e un must visist pentru oricine, multumesc ca existi.

Sushi Terra( Promenada Mall) 

 
Pentru o portie buna si pe saturate de sushi recomand Sushi Terra, specializat pe suhi si ramen. Mancarea japoneza n-a fost niciodata ieftina, dar eu zic ca din cand in cand merita sa ne rasfatam cu ceva mancare exotica, foarte sanatoasa de altfel.

ROST( Strada Herăstrău numarul 4, București 011981)
 



 Sunt foarte recunoscatoare ca am gasit acest restaurant, chiar daca din intamplare. Nu as putea reprosa nimic acestui loc. Situat intre Trattoria Buongiorno Primaverii si Osho, acest local iesit din comun are drept bucatar un fost concurent Masterchef care a decis sa reinventeze retete traditionale romanesti si sa le aduca la alt nivel. Iar eu zic ca i-a iesit  nemaipomenit. In farfurii se afla salata de vinete, fasole batuta, muschi de berbecut cu alpacas, ciorba de burta si supa crema de ciuperci. Atat amplasarea, cat si calitatea restaurantului fac toti banii. 100 de stele primeste din partea mea.

Maison des Crepes( Strada Mihai Eminescu 38, București 030167)






 
 Desi eu am mai mancat la divinul Maison des Crepes in urma cu doi ani, am decis sa revin pentru a gusta delicioasele clatite sarate, caci pe atunci subsemnata a savurat clatite cu nutella si capsuni. Asa ca m-am executat si am comandat clatita cu faina integrala si somon(fericita ca exista si varianta pentru cei ca mine). In farfurii sunt si celelalte variante de clatite cu faina integrala, respectiv cu bacon si ou(care seamana a omleta) si umpluta cu diferite tipuri de branza. La desert, nu am rezistat si am luat clatita cu rom si portocale. Interesant la acest local este ca, fiind specializat pe clatite si waffle, fiecare varianta din meniu are un nume de persoana, jucaus, precum Josephine sau Jade.

Simbio(Strada Negustori 26, București 030167)

 Cea mai mare durere a mea este ca la acest local am uitat pur si simplu sa fac poza la mancare, fara sa stiu macar motivul. Dar va invit pe voi sa mergeti la Simbio si sa mancati pe saturate intr-un local in stil hub, modern si linistit, amplasat intr-o zona draga mie, Mantuleasa. Totusi va voi spune ce am mancat: un sandvis delicios cu paine prajita, ton si cascaval, cam de marimea unui hamburger si cu salata asortata pe langa. In poza ma racoresc cu un mojito, admirand sala de restaurant la granita dintre vechi si nou.

 SkyBar Dorobanti( Calea Dorobanți 155, București 010564)
 
 
 
 Nu cred ca mai vazusem Bucurestiul vreodata de sus dintr-un restaurant. Ei bine am avut sansa de curand cand am luat cina la Skybar Dorobanti, pregatita sa simt agitatia orasului chiar din una dintre cele mai agitate si des frecventate zone ale Bucurestiului. Mancarea super gustoasa, privelistea superba si atmosfera foarte linistita, asa as descrie acest local. Total neasteptat. Am mancat nachos facuti acolo cu guacamole si paste cu somon si icre negre. In poze mai este o portie de costita cu cartofi si sos. Am baut un Campari Orange. Seara perfecta.

El Torito Mexican Grill(Strada Iancu Căpitanu 30, București 030167)

 

 

 
 Localul in sine si-a facut treaba, acum sunt numai cu gandul la Mexic si la cat de mult astept sa tai de pe lista mea aceasta tara pentru traditiile si mixul impresionant de culturi, istorie si gastronomie.Restaurant a reprodus in stil mare cate ceva din stilul mexican: muzica, ornamentele colorate, penele, craniile, imbracamintea si toata mancarea. Atmosfera a fost geniala si m-am simtit extraordinar. A fost seara de concert si o doamna canta frumos de tot. Insa, revenind la mancare... lucrurile nu s-au desfasurat la fel de bine. Antreurile au fost delicioase: empanadas si chilli con carne. Ba chiar am primit nachos din partea casei. Ne-a placut tot, picant asa cum ne asteptam. Dar am comandat si felul doi, mai exact tacos cu somon si... sincer nu am retinut ce si-au comandat ai mei. Deloc pe gustul nostru, mancarea foarte grasa si multa. Poate daca ne opream la antreuri ar fi iesit mai bine. Am comandat un purle margarita cu gust de sirop de tuse cu alcool. Am ramas putin dezamagiti, dar cumva asa e cand incerci un nou stil de mancare, total diferit de acasa. A fost o experienta si eu, cel putin, am tratat-o ca atare. Poate voi avea mai mult noroc data viitoare:)

Cam asta a fost dragii mei pentru astazi! Sper ca ati preluat cateva idei din cele 9 localuri experimentate de subsemnata si.. astept schimburi de idei in comentarii!

Voi pe unde mai mancati in Bucuresti?









Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Vad ca iți permiti sa bei SUCULET cu paiul. BARBATII BEAU SEC. CU GHEATA. Ce se intampla cu voi?

    ReplyDelete

Post a Comment