Bergen, mai cochet si mai autentic

Dupa ce am luat masina inchiriata de la aeroport, eu si mama mea am pornit spre Bergen, pe un drum superb, pe care nu am putut sa nu il incadrez in fotografiile mele. Deja va impartasesc faptul ca Bergen mi-a ramas la suflet fata de Oslo. Unic prin arhitectura si mult mai energic, acest oras, desi destul de mic, si-a facut loc printre destinatiile mele preferate de pe continent.

                                             De pe micul munte pe care este situat orasul

Drumul a inceput dimineata in ploaie, insa pana seara am ajuns uimiti de drumul pe care l-am parcurs.







                                                         Sens giratoriu subteran :))))

         Desi vremea era ploioasa, primele minute petrecute aici mi-au facut inima sa se zbata.

Am facut o mica plimbare, si ne-am asezat la o terasa, unde barmanii m-au intrebat cati  ani am. Desi erau suspiciosi de faptul ca eram acolo, am reusit sa intram si mi-am luat un suc de mere.

Am ajuns sa fac poze baietilor in magazine:)) El era unul dintre absolventii universitatii de aici, si sarbatorea in costum roman (asa au sarbatorit ei absolvirea universitatii).

                                                Si doua fete absolvente:))

 Cu toate acestea, dimineata a venit si am pornit in explorarea orasului. Vremea cu mult soare si ceva mai calda ne-a facut sa ne ridicam din pat mai devreme si sa apucam sa ne plimbam mai mult. Insa, am inceput sa ne interesam de excursiile cu vaporase pe fjord-uri( unul din motivele pentru care am ales aceasta tara). Bergen, numit si 'poarta catre fjord-uri' este portul de plecare al multor croaziere si vapoare.
                                         Prrivelistea de la hotelul nostru


             Mi-am luat si un sendvis, pentru ca doar asta mi-am permis( stiti discutia)

                    Am calatorit cu un astfel de vaporas( veti vedea in articolele urmatoare:))



Dupa ce ne-am interesat de vaporase, ne-am plimbat prin piata de peste( piata pentru care este cunoscut acest oras) pentru a ajunge la funicular. Am urcat cu funicularul pe munte de  unde am putut admira privelistea impresionanta a orasului.
               Mi-am luat niste zmeura din piata de peste:))) Imi faceau cu ochiul












Dupa jumatate de ora de admirat, am coborat si am continuat plimbarea pe langa casele hanseatice( case traditionale norvegiene, in patrimoniul UNESCO) pentru a ajunge la Bergenhus, fortareata orasului.

Unele case faceau parte din muzeul dedicat lor, iar altele doar intampinau turistii in buticuri de haine, suveniruri si cafenele care mai de care mai intime.
                                                            In fortareata
Din pacate, am ramas dezamagita de prestatia acestui muzeu, pana am aflat si cauza pentru care doar doua incaperi mai existau din ce a fost odata. Fortareata a fost bombardata de nemti in Al doilea Razboi Mondial, astfel ca aproape tot a fost distrus. Insa, turnul de langa aceasta m-a atras sa il vizitez cum niciodata nu am fost atrasa. Si, mai mult. nu am fost pacalita de senzatie. Pe langa faptul ca am avut o priveliste numai buna de poze, acest loc este incarcat de istorie si cultura( multe lacune de istorie norvegiana pe care mi le-am acumulat)
            Cersetorul a fost partea amuzanta a acestui tur( nu era real, linistiti-va:))
Pentru a nu umple articolul de scris, va recomand sa cititi panoul daca va face placere si daca va intereseaza
             De asemenea, nu omiteti sa cititi povestea care a cutremurat toata Norvegia

                                                               Privelistea de sus
Dupa putin timp, ne-am plimbat si in cealalta parte a orasului, adica pe malul opus al portului, bucla pe care ati vazut-o de sus dupa ce am urcat cu funicularul
                    O biserica de-a lor, mai ca iti vine sa te duci cu drag la biserica

                             Casele hanseatice in spatele meu pe malul celalalt



              Daca nu ma insel, asta e acvariul( nu am vizitat asa ca nu ma judecati)
          O parte linistita a orasului, desi merita la fel de multa atentie ca malul celalalt

                                                       Stradutele acestea...


Desi rupte de picioare, am urcat 82 de trepte ca EU sa vizitez si aceasta catedrala, simpatica si primitoare, insa nu am mai putut intra din cauza orei( poate ati auzit de fenomenul de noapte alba; se intampla in tarile nordice adica la peste 60 de garde latitudine N unde vara se intuneca mai tarziu fata de cum suntem noi obisnuiti, astia care locuim la 45 de grade latitudine N:))



Ne-am hotarat sa luam cate ceva de mancare si sa ne gatim la hotel( aparent am avut apartament cu bucatarie unde se putea gati) pentru a iesi mult mai ieftin la pret.
                                       Cu ocazia asta, va puteti lamuri de preturi

Si va puteti gandi la mesaj, pana va descriu si celelalte trasee de prin Norvegia. V-am pupat:))

Comments

Post a Comment