Malaga, poarta spre misterele Andaluziei
Ma bucur sa revin pe blog intr-un asa stil mare, sa am atatea sa povestesc cu voi si sa adaug noi destinatii pe mica harta ce am format-o aici impreuna. M-am intors acum o saptamana din vacanta din Spania si, ce-i drept, a durat ceva sa imi pun ideile cap la cap pentru a impartasi cu voi experientele pe care le-am trait si pe care mi le doresc sa le traiti si voi candva. Astfel, vom incepe sa vorbim despre destinatiile vizitate, chiar in ordinea in care le-am strabatut. Asa va exista o structura pe care o puteti urma si voi daca veti vrea si pana la urma imi doresc sa redau o imagine cat mai fidela a vacantei mele, exact cum a fost ea, atat cu bune, cat si cu rele.
Inainte sa alegem sudul Spaniei, ne-am tot gandit la variante de vacante, insa ne-am dat seama ca dorul de Spania era unul mare si, de asemenea, era cam singura sansa sa ajungem in Maroc, obiectivul "exotic" al vacantei noastre. Asa ca sudul Spaniei a fost sa fie, iar canicula, parca si ea astepta sa fie vizitata de catre cineva.
Ne-am ales ca destinatie suport Malaga, de unde urma sa calatorim spre alte locuri ce au facut Andaluzia faimoasa pentru arhitectura maura, verile toride si mancarea interesanta. Si asa am si facut, insa inainte de a va prezenta frumusetile acestei regiuni, am de gand sa va arat ca pana la urma si Malaga este una dintre acele miracole andaluziene(mai mult sau mai putin). Orasul port cu o populatie de 600.000 de locuitori( ceva mai mare decat Clujul ca sa va faceti o idee) are multe activitati si locuri interesante pe care merita sa le bateti si voi la pas exact cum am facut eu. Pentru a putea taia de pe lista urmatoarele obiective, fara sa va obositi foarte tare, va trebuie aproximativ 3, poate chiar 4, zile de umblat.
(Vederea panoramica a orasului din cetatea Gibralfaro)
Am sosit in orasul natal al lui Picasso si al lui Antonio Banderas undeva pe la ora pranzului si ne-am rezervat ziua aceea pentru obiectivele mai greu de bifat si anume Alcazaba de Malaga si Cetatea Gibralfaro, care necesita urcarea unui deal in soarele arzator si pe un drum amenajat cu granit(ceva mai alunecos si stresant pe cat ati crede, daca aveti incaltaminte de vara, asa cum am avut eu, sandale). Insa, inainte sa ajungem acolo, am dat un ocol catedralei orasului si am strabatut cateva strazi din centrul istoric pentru a gasi ceva de-ale gurii.
Ziua 1.Ne-am plimbat pe stradutele centrului istoric si am vizitat atat Alcazaba de Malaga, cat si Cetatea Gibralfaro
(Scuzati dezordinea) Ne-am asezat la o terasa unde ne-am racorit cu ceva mai light, salate cu ton si salata cu avocado, dar am compensat cu portia de patata bravas, cartofi in sos tomat iute si condimente locale. In pahare bere delicioasa fara alcool. Dupa masa ne-am continuat vizita.
Aceasta este o macheta a celor doua fortificatii, etalata in sala de unde ne-am cumparat biletele, cam 3-5 euro de persoana pentru ambele cetati. Probabil ca cetatile din sudul Spaniei o sa vi se para ceva mai diferite decat ceea ce ati vedea in mod obisnuit prin Europa. Acest fapt se datoreaza ocupatiei maure in Andaluzia din Evul Mediu timpuriu(pentru Europa de Est), ceea ce a adus la o dezvoltare culturala si economica fantastica. Cu alte cuvinte, pe timpul cruciadelor, cand farncezii, italienii si alte natii se razboiau pentru asa numitul Crestinism, sudul Spaniei cunostea o diversitate culturala si religioasa rar intalnita pe vechiul continent si avea contact cu primele universitati ale regiunii. Insa, spaniolii, au dat totusi cu piciorul la aceste bogatii realizate de musulmani si evrei si, umbriti de fanatismul catolicismului medieval, apeleaza la infricosatoarea Inchizitie, dupa ce recupereaza teritoriile de la arabi. Iar Malaga a fost unul dintre orasele pe care spaniolii cu greu au reusit sa si le insuseasca.
In sudul Spaniei, luptele cu taurii sunt inca legale, astfel Corida de Malga este inca un obiectiv turistic si de distractie important.
Deja se poate observa privelistea din Gibralfaro, dupa ce am urcat ceva timp(asa cum v-am povestit mai sus)
Ziua 2: Ne-am plimbat cu vaporasul si am strabatut portul orasului
Ce-i drept, am facut aceste activitati mai pe seara, pentru ca prima parte a zilei ne-am petrecut-o intr-un orasel despre care va voi vorbi cu alta ocazie( Marbella, la 60 de km de Malaga)
Plimbarea cu vaporasul a fost mult sub asteptarile mele, insa este o idee prin care va puteti petrece timpul.
Ziua 3: Am intrat in catedrala orasului si am vizitat un muzeu inedit, Muzeul Automobilului si de Moda
Catedrala Malagai este super impresionanta, dar se intra cu bilet de 6 euro. Cu toate acestea, primesti un audio guide prin intermediul caruia aflii o sumedenie de informatii despre aceasta constructie. Apoi am luat-o la pas spre Muzeul Automobilului, care nu este chiar un muzeu, ci o colectie a unui om de afaceri portughez. Acesta a ales sa isi impartaseasca cu lumea impresionanta colectie de masini si de articole de moda, un vintage de-a dreptul socant, incepand cu jumatatea secolului al 19-lea. Insa, mai intai de toate, am mancat o portie de paste in apropierea catedralei.
Inainte sa va prezint doar cate putin din muzeu( care a ajuns in topul preferintelor mele), va voi explica faptul ca pentru trei persoane am platit din jur de 30 de euro, insa isi merita fiecare cent. De asemenea, fiecare exponat este insotit de informatii, iar pentru fiecare perioada, echipa ce a realizat muzeul a reusit sa dea informatii succinte, astfel incat oricine se poate bucura de experienta, fie ca e pasionat de istorie, fie ca nu. Toate masinile sunt insotite de o tinuta care sa reprezinte perioada si stilul, asa cum reda istoria masina respectiva. Eu am ramas la propriu cu gura cascata si sunt sigura ca asa veti iesi si voi. Asa ca ascultati-ma, si dati o fuga la acest muzeu. Sunt brand-uri din toate colturile lumii si exista multe exemplare faimoase si numarate pe degete in lume.
Acest loc din spate este separat de cele de la volan, si cu mult umor a fost denumit "locul soacrei"
Interesant este ca se vorbeste chiar in detaliu si despre capitolul moda, iar eu nu ma puteam abtine sa nu stau vreo cateva minute langa fiecare exponat
O masina originala din Primul Razboi Mondial, inca se mai pot vedea gaurile de la gloante
Acest exponat este menit sa exprime printr-o imagine cat mai reala faptul ca aceasta inventie a omului, masina, este un cosmar pentru mediul inconjurator(in fata ochilor se afla o masina abandonata in padure)
Ziua 4: Muzeul Picasso
Avand in vedere faptul ca domnul Pablo Picasso s-a nascut chiar aici la Malaga, operele sale din primii ani de creatie sunt mult mai numeroase aici decat cele de la Barcelona(am vizitat si muzeul din Barcelona). Desi nu aveam voie sa fac poze, m-am mai strecurat si am reusit sa prind cate ceva. NU va recomand sa procedati ca mine, eu am riscat si in niciun caz nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Doar ca ma stiti, asta fac mai mereu in muzee unde nu am voie sa fac poze. Dupa doza de arta, am mers la cumparaturi de suveniruri si am mancat intr-un pub englezesc, pentru ca era racoare.
Orez cu pui in sos curry
Ziua 5: Gradina Botanica( Jardino Botanico Historico)
In ultima zi petrecuta in Malaga( ziua urmatoare am gonit-o spre Gibraltar pentru a fi chiar mai aproape de Maroc) am vizitat gradina botanica care este de-a dreptul superba. Va recomand sa luati un autobuz turistic sau altceva( uber, taxi, etc.) deoarece pentru a ajunge acolo trebuie sa treceti putin prin autostrada. Insa merita mica excapada, este un loc relaxant, pentru o zi in care simtiti nevoia sa stati cu voi si cu gandurile voastre. Dupa gradina botanica, am pornit spre por,t unde am nimerit(nu stiu cum) la un restaurant cu stele Michelin( A fost un moment total neasteptat).
Miradorul, punctul istoric de observatie al orasului
Arhitectura islamica isi face prezenta la fiecare coltisor
Exista chiar si o expozitie de papusi Barbie pe care as fi ravnit-o cu toata energia acum 10 ani
Aici am luat masa
Pe trei salate,cafea si apa am dat 60 de euro. Pretul ca pretul, dar dupa gustul meu, nu isi merita stelutele acelea. Restaurantul se numeste Godoy(?) si se afla in port(pentru cei interesati)
Unde am stat?
Apartamentul Los tres soles. Puteti sa va rezervati si voi sejurul aici(la cateva sute de metri de plaja), accesand acest link: https://www.booking.com/hotel/es/los-tres-soles-malaga1.ro.html
Ce masina am inchiriat?
Pentru a ne plimba linistiti prin sudul Spaniei, am inchiriat o masina chiar de la aeroport prin RecordGo. Initial am ales un Renault, dar cei de la inchiriei auto ne-au dat pana la urma un model nou de opel:
Ati vazut multe masini in acest articol:)))
Va multumesc daca ati ajuns pana aici si daca v-a placut dati share sa auda mai multa lume de acest oras! Urmeaza multe articole cu locurile pe care le-am strabatut cu masinuta de mai sus prin sudul acestei frumoase tari. Scrieti-mi in comentarii daca ati fost si voi in Andaluzia si pe curand! Pana la urmatorul articol!
Inainte sa alegem sudul Spaniei, ne-am tot gandit la variante de vacante, insa ne-am dat seama ca dorul de Spania era unul mare si, de asemenea, era cam singura sansa sa ajungem in Maroc, obiectivul "exotic" al vacantei noastre. Asa ca sudul Spaniei a fost sa fie, iar canicula, parca si ea astepta sa fie vizitata de catre cineva.
Ne-am ales ca destinatie suport Malaga, de unde urma sa calatorim spre alte locuri ce au facut Andaluzia faimoasa pentru arhitectura maura, verile toride si mancarea interesanta. Si asa am si facut, insa inainte de a va prezenta frumusetile acestei regiuni, am de gand sa va arat ca pana la urma si Malaga este una dintre acele miracole andaluziene(mai mult sau mai putin). Orasul port cu o populatie de 600.000 de locuitori( ceva mai mare decat Clujul ca sa va faceti o idee) are multe activitati si locuri interesante pe care merita sa le bateti si voi la pas exact cum am facut eu. Pentru a putea taia de pe lista urmatoarele obiective, fara sa va obositi foarte tare, va trebuie aproximativ 3, poate chiar 4, zile de umblat.
(Vederea panoramica a orasului din cetatea Gibralfaro)
Am sosit in orasul natal al lui Picasso si al lui Antonio Banderas undeva pe la ora pranzului si ne-am rezervat ziua aceea pentru obiectivele mai greu de bifat si anume Alcazaba de Malaga si Cetatea Gibralfaro, care necesita urcarea unui deal in soarele arzator si pe un drum amenajat cu granit(ceva mai alunecos si stresant pe cat ati crede, daca aveti incaltaminte de vara, asa cum am avut eu, sandale). Insa, inainte sa ajungem acolo, am dat un ocol catedralei orasului si am strabatut cateva strazi din centrul istoric pentru a gasi ceva de-ale gurii.
Ziua 1.Ne-am plimbat pe stradutele centrului istoric si am vizitat atat Alcazaba de Malaga, cat si Cetatea Gibralfaro
Aceasta este o macheta a celor doua fortificatii, etalata in sala de unde ne-am cumparat biletele, cam 3-5 euro de persoana pentru ambele cetati. Probabil ca cetatile din sudul Spaniei o sa vi se para ceva mai diferite decat ceea ce ati vedea in mod obisnuit prin Europa. Acest fapt se datoreaza ocupatiei maure in Andaluzia din Evul Mediu timpuriu(pentru Europa de Est), ceea ce a adus la o dezvoltare culturala si economica fantastica. Cu alte cuvinte, pe timpul cruciadelor, cand farncezii, italienii si alte natii se razboiau pentru asa numitul Crestinism, sudul Spaniei cunostea o diversitate culturala si religioasa rar intalnita pe vechiul continent si avea contact cu primele universitati ale regiunii. Insa, spaniolii, au dat totusi cu piciorul la aceste bogatii realizate de musulmani si evrei si, umbriti de fanatismul catolicismului medieval, apeleaza la infricosatoarea Inchizitie, dupa ce recupereaza teritoriile de la arabi. Iar Malaga a fost unul dintre orasele pe care spaniolii cu greu au reusit sa si le insuseasca.
In sudul Spaniei, luptele cu taurii sunt inca legale, astfel Corida de Malga este inca un obiectiv turistic si de distractie important.
Deja se poate observa privelistea din Gibralfaro, dupa ce am urcat ceva timp(asa cum v-am povestit mai sus)
Ziua 2: Ne-am plimbat cu vaporasul si am strabatut portul orasului
Ce-i drept, am facut aceste activitati mai pe seara, pentru ca prima parte a zilei ne-am petrecut-o intr-un orasel despre care va voi vorbi cu alta ocazie( Marbella, la 60 de km de Malaga)
Plimbarea cu vaporasul a fost mult sub asteptarile mele, insa este o idee prin care va puteti petrece timpul.
Ziua 3: Am intrat in catedrala orasului si am vizitat un muzeu inedit, Muzeul Automobilului si de Moda
Catedrala Malagai este super impresionanta, dar se intra cu bilet de 6 euro. Cu toate acestea, primesti un audio guide prin intermediul caruia aflii o sumedenie de informatii despre aceasta constructie. Apoi am luat-o la pas spre Muzeul Automobilului, care nu este chiar un muzeu, ci o colectie a unui om de afaceri portughez. Acesta a ales sa isi impartaseasca cu lumea impresionanta colectie de masini si de articole de moda, un vintage de-a dreptul socant, incepand cu jumatatea secolului al 19-lea. Insa, mai intai de toate, am mancat o portie de paste in apropierea catedralei.
Inainte sa va prezint doar cate putin din muzeu( care a ajuns in topul preferintelor mele), va voi explica faptul ca pentru trei persoane am platit din jur de 30 de euro, insa isi merita fiecare cent. De asemenea, fiecare exponat este insotit de informatii, iar pentru fiecare perioada, echipa ce a realizat muzeul a reusit sa dea informatii succinte, astfel incat oricine se poate bucura de experienta, fie ca e pasionat de istorie, fie ca nu. Toate masinile sunt insotite de o tinuta care sa reprezinte perioada si stilul, asa cum reda istoria masina respectiva. Eu am ramas la propriu cu gura cascata si sunt sigura ca asa veti iesi si voi. Asa ca ascultati-ma, si dati o fuga la acest muzeu. Sunt brand-uri din toate colturile lumii si exista multe exemplare faimoase si numarate pe degete in lume.
Acest loc din spate este separat de cele de la volan, si cu mult umor a fost denumit "locul soacrei"
Interesant este ca se vorbeste chiar in detaliu si despre capitolul moda, iar eu nu ma puteam abtine sa nu stau vreo cateva minute langa fiecare exponat
O masina originala din Primul Razboi Mondial, inca se mai pot vedea gaurile de la gloante
Acest exponat este menit sa exprime printr-o imagine cat mai reala faptul ca aceasta inventie a omului, masina, este un cosmar pentru mediul inconjurator(in fata ochilor se afla o masina abandonata in padure)
Avand in vedere faptul ca domnul Pablo Picasso s-a nascut chiar aici la Malaga, operele sale din primii ani de creatie sunt mult mai numeroase aici decat cele de la Barcelona(am vizitat si muzeul din Barcelona). Desi nu aveam voie sa fac poze, m-am mai strecurat si am reusit sa prind cate ceva. NU va recomand sa procedati ca mine, eu am riscat si in niciun caz nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Doar ca ma stiti, asta fac mai mereu in muzee unde nu am voie sa fac poze. Dupa doza de arta, am mers la cumparaturi de suveniruri si am mancat intr-un pub englezesc, pentru ca era racoare.
Orez cu pui in sos curry
In ultima zi petrecuta in Malaga( ziua urmatoare am gonit-o spre Gibraltar pentru a fi chiar mai aproape de Maroc) am vizitat gradina botanica care este de-a dreptul superba. Va recomand sa luati un autobuz turistic sau altceva( uber, taxi, etc.) deoarece pentru a ajunge acolo trebuie sa treceti putin prin autostrada. Insa merita mica excapada, este un loc relaxant, pentru o zi in care simtiti nevoia sa stati cu voi si cu gandurile voastre. Dupa gradina botanica, am pornit spre por,t unde am nimerit(nu stiu cum) la un restaurant cu stele Michelin( A fost un moment total neasteptat).
Miradorul, punctul istoric de observatie al orasului
Arhitectura islamica isi face prezenta la fiecare coltisor
Exista chiar si o expozitie de papusi Barbie pe care as fi ravnit-o cu toata energia acum 10 ani
Aici am luat masa
Pe trei salate,cafea si apa am dat 60 de euro. Pretul ca pretul, dar dupa gustul meu, nu isi merita stelutele acelea. Restaurantul se numeste Godoy(?) si se afla in port(pentru cei interesati)
Unde am stat?
Apartamentul Los tres soles. Puteti sa va rezervati si voi sejurul aici(la cateva sute de metri de plaja), accesand acest link: https://www.booking.com/hotel/es/los-tres-soles-malaga1.ro.html
Ce masina am inchiriat?
Pentru a ne plimba linistiti prin sudul Spaniei, am inchiriat o masina chiar de la aeroport prin RecordGo. Initial am ales un Renault, dar cei de la inchiriei auto ne-au dat pana la urma un model nou de opel:
Ati vazut multe masini in acest articol:)))
Va multumesc daca ati ajuns pana aici si daca v-a placut dati share sa auda mai multa lume de acest oras! Urmeaza multe articole cu locurile pe care le-am strabatut cu masinuta de mai sus prin sudul acestei frumoase tari. Scrieti-mi in comentarii daca ati fost si voi in Andaluzia si pe curand! Pana la urmatorul articol!
Comments
Post a Comment