Destinații de poveste pe Lacul Como

Italia este, fără doar și poate, o țară în care găsești destinații ce merită vizitate de la un capăt la altul. Orice sat sau oraș ai tranzita, nu există loc care să nu te fascineze și, deși așezările urbane sunt cele mai cunoscute și mai adorate, Italia se poate mândri la fel de bine cu frumusețile naturii. Poți găsi plaje la fel de fine și strălucitoare ca ale Greciei, vulcani la fel de spectaculoși ca ai Islandei, munți la fel de impresionanți ca ai Elveției și, în final, lacuri la fel de vaste precum cele ale Germaniei sau Austriei. La capitolul munți & lacuri am dorit să ajung pentru că regiunea Lombardia se bucură de multele resurse și peisaje ce se găsesc în munți și în lacuri. Nu numai că este o regiune muntoasă în sine, dar primele trei cele mai întinse lacuri ale acestei țări se află tot aici (în ordine: Lacul Garda, Lacul Maggiore și Lacul Como). Un mic secret ar fi că, deși cel mai mare segment al lacului Maggiore se întinde pe teritoriu italian, părți mici din acesta ajung în Elveția. Iar, când vine vorba despre situarea lacului Como pe hartă, se poate observa că se află la nici 30 de km de orașul Lugano din Elveția (ruta Menaggio-Lugano). Nu este de mirare că priveliștea de pe Lacul Como se aseamănă mult cu cea din vecina Elveția, etalon în ale frumuseților naturii. Înainte de a continua de lecturat acest articol, vă invit să îl accesați pe cel despre Interlaken (click aici)

Lacul Como este al cincilea cel mai adânc lac din Europa și, totodată, cel mai adânc din Europa excluzând Norvegia (adâncimea maximă: 425 m; adâncimea maximă sub nivelul mării: 200 m). Lacul glaciar, înconjurat de munți de granit, este cunoscut pentru locațiile elegante și exclusiviste de pe malul acestuia. Astăzi, eu o să vă vorbesc despre patru dintre ele (dintre care două se află la intersecția dintre cele 3 brațe ce formează litera Y)

Eu am fost cazată în Bellagio, la Albergo Ristorante Silvio și pentru o noapte am plătit 100 de euro/cameră cu priveliște la lac. Din Bellagio am luat vaporașul până la Villa Carlotta (sunt mai multe opriri în localitățile din apropiere precum San Giovanni, Varenna, Villa Carlotta - grădina botanică din Tremezzo, Tremezzo) și, tot de aici, feribotul până în Varenna (din Bellagio se poate lua feribotul doar până în Varenna sau Menaggio). Nu mai mențin suspansul așa că o să încep numărătoarea.

1. Bellagio
Situându-se la intersecția celor trei brațe, Bellagio este una dintre cele mai tranzitate destinații de pe lac. Presărată cu multe magazine, buticuri, cafenele și străduțe înguste, locația are mare legătură cu orașul Milano. La sfârșitul secolului al XIII-lea, Bellagio a devenit proprietate a familiei Visconti și a fost, astfel, inclus în Ducatul Milano. Două secole mai târziu a fost înmânat familiei Sforza cu același scop. Iar, dacă până atunci a avut un rol pașnic, în perioada lui Napoleon și chiar și după s-a transformat într-un punct strategic militar. Abia în secolul al XX-lea a devenit o destinație turistică liniștită și glamouroasă.
Este o locație foarte bună pentru a vă începe turul cu vaporașul sau feribotul spre Varenna, Tremezzo (doar cu vaporașul) sau Menaggio.
De la balconul Hotelului Silvio...
Supă de legume și ravioli cu spanac și pesto la o terasă de lângă port
Aici găsiți poză cu orarul pentru toate bărcuțele, dar vă pun la dispoziție și linkul pentru site
Mâncarea de la Albergo Ristorante Silvio a fost excepțională: pastele au fost foarte consistente, iar desertul a fost delicios. Hotelul Silvio este o afacere de familie transmisă din generație în generație foarte cunoscută în localitatea Bellagio.


2. Tremezzo și Villa Carlotta
Dacă vă plac grădinile botanice amenajate cu mult bun-gust, atunci Villa Carlotta este pentru voi. Nu v-am arătat de-a lungul timpului așa de multe grădini de acest fel, așa că profit de ocazie pentru a vă aduce în atenție singura altă grădină botanică pe care am postat-o pe blog și anume Jardín Botánico Histórico La Concepción din Málaga. Marea diferență între cele două sunt climatul și relieful care schimbă orice aspect cu privire la noțiunea de grădină botanică. Villa Carlotta cuprinde, așa cum îi spune numele, și o vilă construită în a doua jumătate a secolului al 18-lea care diversifică peisajul deja impresionant. De menționat este că, deși Villa Carlotta face parte din localitatea Tremezzo, există o oprire specială a vaporașului pentru aceasta.


3. San Giovanni
Este oprirea imediată de după Villa Carlotta la întoarcerea spre Bellagio și face parte din localitatea din urmă menționată. Merită vizitate chiesa și străduțele colorate.


4. Varenna
Considerată cea mai frumoasă destinație de pe Lacul Como, la Varenna am ajuns cu feribotul. Fiind o adevărată bijuterie, este și cea mai aglomerată destinație dintre toate. Totuși, trebuie ținut cont de faptul că am ajuns acolo la finalul sezonului (cu câteva zile înainte de închiderea stațiunilor-pe timp de iarnă drumurile sunt destul de periculoase). În timpul verii, în toate aceste locații menționate până acum sunt mult mai mulți turiști.


Aici din păcate se termină excursia mea pe anul acesta în Italia. Sunt foarte entuziasmată cu privire la ce îmi va rezerva viitorul, sperând să revin cât mai curând cu noi destinații care să vă inspire și să vă relaxeze. Vă îmbrățișez!






































































Comments