Saint-Paul-de-Vence ca-n povești

 Când vine vorba de acele zile  în care căutăm să ne ascundem de soare și de căldură, nu ușor găsim activități care să ne limpezească mințile și care să ne facă să uităm de condițiile nu tocmai prielnice. Totuși, dacă vă aflați în sudul Franței, există soluții, iar în articolul de astăzi vă voi prezenta una dintre ele.

 În Saint-Paul-de-Vence vă puteți răcori la umbra zidurilor reci și austere din piatră intact păstrate încă din Evul Mediu, puteți admira (și chiar achiziționa) creațiile artiștilor locali, puteți savura o înghețată privind împrejurimile sau vă puteți recrea în cimitirul comunei, îngrijit și amenajat cu mult bun-gust. Pare puțin straniu faptul că locul de veci poate fi un obiectiv turistic, însă mormântul lui Marc Chagall se află aici, iar zona în sine nu inspiră grotesc sau tristețe, ci, mai degrabă, pace și dolce vita franțuzesc.

Cum se ajunge: Din Nisa puteți lua autobuzul 400 și vă costă 1,5 euro/persoană. Drumul este de aproximativ 1 h, astfel că vă puteți relaxa privind peisajul. Traseul este Nisa-St Laurent du Var-Cagnes Sur Mer-Colle Sur Loup-St Paul de Vence-Vence. Așadar, dacă doriți să faceți din această excursie 2 în 1, puteți opri la Village St Paul de Vence (stația la care trebuie să coborâți pentru Saint-Paul-de-Vence) și petrece 2-3 ore, urmând să luați din nou 400 până la capăt pentru a vizita și Vence. Noi ne-am mulțumit doar cu Saint-Paul-de-Vence, excursia mai lungă fiind în totalitate opțională.
Sfatul pe care vi-l pot da este să vă asigurați cu ceva timp înainte unde anume se află stația Parc Phoenix din Nisa pentru a nu întâmpina probleme, acesta fiind punctul vostru de plecare și, totodată, capătul de linie al autobuzului. Din orice punct al orașului ați veni, cred că cel mai ușor se ajunge la Parc Phoenix cu tramvaiul L2, al cărui stație este foarte apropiată de cea a autobuzului.

Aceastea fiind zise, nu vă mai rețin. Lăsați-vă inspirați în această seară foarte călduroasă de vineri!
                                                          (mormântul pictorului Chagall)
                         Focaccia cu salată Caprese, apă, două Coca-Cola și o lasagna=35 de euro
Dacă vă aflați în zonă, nu ratați această bucățică de Rai, acest loc în care s-au adunat și continuă să se adune artiștii din sudul Franței. Boem și cochet, vesel și liniștit, Saint-Paul-de-Vence mi-a adus aminte de Dolceacqua din Liguria, Italia. Scrieți-mi în comentarii dacă și voi ați sesizat asemănarea și aștept noi recomandări pentru o viitoare excursie!


Comments

Post a Comment