O zi in vibrantul München

Intr-una din zilele calatoriei mele lungi din august, am decis sa vizitam un oras nemtesc autentic, asa ca ne-am gandit la München. Aveam o oarecare idee despre acest oras, stiam ca este unul studentesc. Asa ca eram siguri ca München este un oras plin de viata.  Cu toate astea, m-am intors surprinsa de unicitatea sa, un amalgam de culturi, de arta si stiluri arhitecturale. Daca periferia (sau mai bine zis jumatate din oras) este reprezentat de cladiri industriale si de birouri, centrul este ca un desert dupa o lamaie. Cum stiti ca eu sunt fana arhitecturii secolelor trecute, in München se poate observa o industrializare si urbanizare oarecum fortata. Cu siguranta nu este stilul de oras in care as locui, dar il pot recomanda oricarui tanar care doreste sa studieze in Germania. Este un loc agitat, dar si unul linistit pentru cine isi doreste asta. Daca urmariti articolul pana la capat veti ramane surprinsi de Palatul Nymphenburg, care ofera cateva peisaje rurale (da, rurale) in mijlocul orasului.
Ma aflam in Marienplatz, unde urmaream ca gura cascata si cu ochii in sus( si nu din cauza inaltimii mele) splendida cladire, ce se prezenta a fi vedeta pietei, si de ce nu vedeta arhitecturala a München-ului
 Cand am iesit din masina, in primul rand mi-a atras atentia aceasta vitrina, care pot spune ca m-a facut sa zambesc

 Am inceput plimbarea in Karlsplatz, o alee pietonala plina cu magazine(prietenele mele), de unde am facut si putin shopping(doar nu se putea altfel)

 O alta vitrina mi-a atras atentia, si anume un magazin cu articole traditionale nemtesti. Am vrut sa intru doar de curiozitate, insa am ajuns sa imi cumpar un port traditional. Mi-am dat seama ca acesta ar fi un suvenir versatil si unic, asa ca nu am ezitat. Magazinul era splendid, iar produsele care mai de care mai haioase si mai colorate. Asa ca daca ajungeti in München si sunteti putin tristi, solutia perfecta este sa intrati aici.
                                O poza din exterior( ca sa stiti unde sa intrati nu de alta:)))
 


 Am intrat in Frauenkirche, care la momentul respectiv era in renovare, insa nu si-a inchis portile definitiv. Este unica prin turnurile sale inconfundabile.
                Si astfel am ajuns in Marienplatz, unde impunatoarea Rathaus ne-a sarit in cale.
 
 Am intrat la metrou, in speranta ca vom gasi o toaleta( ne gandeam ca Germania fiind, sigur exista vreuna la metrou). Astfel am dat de un miniaeroport subteran(doar pasajele).
                        Cladirile autentice nemtesti nu se opreau din a se impune in piatete




 Vitrinele cred ca sunt cele mai surprinzatoare lucruri la acest oras(semn ca sunt priceputi la a-si atrage clientii)
            






                                                Intrarea in aleea pietonala din Karlsplatz
Karlsplatz aglomerat si in renovare

 Cand am ajuns aici, nu ne venea sa credem ca acesta este adevaratul Palat Nymphenburg. Ne simteam ca intr-o lume separata de zona urbana a München-ului. Insa intr-adevar, aceasta era renumita resedinta a imparatilor germani ai secolului 18. Lebedele si gastele se uscau la soare pe arsita ce ne topea bucata cu bucata.




 Prima sala a fost un real soc. Era superba, iar spatiul impresiona prin aceste picturi si candelabre ce ofereau o eleganta iesita din comun. Desi nu este singura de acest tip, nu poti ramane indiferent nici macar a o mia oara cand o vezi.




Toate camerele sunt in stil baroc, cam acesta reprezenta tendinta acestui secol. 


                                M-am indragostit de aceasta sala inca din primul moment.


                                                                       Portrete de familie
 In aceasta camera s-a nascut Ludwig al 2-lea,despre care va voi povesti mai multe in viitorul apropiat si va voi explica in detaliu ultimii sai ani din viata.
               Mi-am luat la revedere de la acesta sala, care dupa mine este chiar inima palatului



 Am iesit si in gradinile din spatele palatului,care sunt ceva mai elegante decat cele din fata(dupa mine)


Astfel, dupa aceasta vizita ne-am indreptat incet spre Lustenau, care se afla la 300 de km de München. Este amuzant cum in viata omul ajunge in diferite locuri in cele mai neasteptate momente sau moduri si exact atunci cand isi doreste cel mai tare destinul lucreaza astfel incat sa nu ajunga. Am avut si eu parte de aceasta povestioara. Cand am mers la Barcelona, mai intai am facut escala in München si eram tare curioasa sa trec de usile aeroportului si sa petrec cateva ore aici. Insa curiozitatea mea nu a ajuns realitate in acel moment, dar dupa doi ani iata-ma aici vorbindu-va pe blog despre capitala landului Bavaria. Pot spune ca pentru studenti, München este o adevarata provocare, iar pentru cei care vor sa descopere Bavaria in toata splendoarea sa, orasul este un punct bun de pornire. V-am pupat si ne vedem curand cu o alta destinatie exemplu a Bavariei! 

Comments