Berna, capitala cocheta a Elvetiei

Pana acum v-am tot povestit si binedispus cu doua destinatii celebre din Elvetia. Tot pana acum v-am aratat ca, desi aparentele spun multe bune sau rele despre o destinatie, adevarul sta intotdeauna undeva la mijloc. Astfel, nu ar trebui sa judecam nimic fara sa incercam sa descoperim macar putin din esenta. Aparentele sunt nedrepte. 
Intr-o nota mai vesela, astazi va voi indulci ziua timp de cinci minute cu o alta calatorie de o zi, de data aceasta  la Berna. Cu toate ca este capitala Elvetiei, aceasta nu a reusit sa castige popularitatea Zurichului sau a Genevei. Raspunsul nu prea as putea sa vi-l dau, insa astazi va voi oferi cateva obiective pe care nu trebuie sa le ratati in orasul avand ca simbol Ursul.

Inainte sa incercati sa vizitati ceva(care necesita ceva efort depus din partea voastra, cum ar fi multe trepte), parcurgeti bulevardele principale si cochete ale capitalei. Steagul elvetian domina cladirile in stanga si in dreapta. Si, mai mult, pentru amatorii de shopping, Marktgasse este bulevardul ideal plin cu toate sortimentele, pentru toate gusturile(din pacate, nu pot spune si pentru toate buzunarele deoarece vorbim despre Elvetia) Stiti despre ce bulevarde vorbesc(ca Bahnhofstrasse din Zurich, Via del Corso a Romei).
Turnul cu Ceas sau Palatul Federal sunt puncte de reper generale pentru bulevardul mentionat mai sus. 

Pe  Kramgasse
 Am ajuns si la casa lui Einstein pe care am vizitat-o ulterior. Asa ca voi povesti mai pe larg putin mai tarziu.

 

                                Turnul cu ceas, obiectiv turistic simbolic al orasului ursului
                                                   

                                                           Flori de vanzare sub turn


 De asemenea, fantanile acestea sunt conectate intre ele, apa curgand din una intr-alta la vale, creand astfel ceva armonios. Acestea sunt un obiectiv important si totusi imposibil de neobservat. In spatele meu se afla una dintre fantanile grandioase.





                    Am dat si peste un targ vesel in Piata Centrala din fata Palatului Federal.




      Mi-am luat un sandvis sanatos cu humus pentru ca stiti povestea nesfarsita a banilor in Elvetia.

 Mi-am terminat sandvisul linistita si am pornit la plimbare prin targ cu gandul ca poate gasim ceva interesant.







 Dupa o plimbare printre miile de accesorii, ne-am indreptat spre catedrala Sf. Vincent, cea mai mare a orasului, in stil gotic.


 Pana aici totul pare in regula, insa treptele sunt infernale. Turnul nu este in totalitate acoperit, astfel ca exista un segment sculptat, de unde poti vedea in jos. Senzatia nu este tocmai placuta nici pentru cei mai curajosi.

A meritat pe deplin efortul



Urcatul treptelor nu se termina aici...






 Si acum ca ati vazut o privire de ansamblu a capitalei de la inaltime, va invit sa vedeti si niste gradini splendide(cu toate ca picioarele nu mai tineau cu mine) 


                                  Locul perfect de a avea un apartament pentru mine


                                                          Cele mai romantice balcoane
           Am mai intrat prin diverse magazine, dar acesta cu bijuterii merita o poza pe blog
 Va invit sa va puneti mintea la contributie si sa imi spuneti cine se afla in poza.(Astept cam un minut). A trecut minutul asa ca va voi spune raspunsul. Albert Einstein a locuit intre anii 1902-1909 in Berna (care era si pe atunci capitala gingasa a Elvetiei) exact in aceasta casa, pe aceeasi strada cu Turnul cu Ceas. Nu aveam intentia sa vizitam apartamentul lui Einstein, dar ne-am gandit totusi sa vedem cat costa(de fapt din respect pentru dansul) si am urcat niste trepte. La final, am intrebat niste doamne, dar acestea ne-au dat vestea ca in ziua respectiva era gratuit, astfel ca am intrat fara grija. Locuinta aceasta este relativ importanta, deoarece intre acesti pereti, Einstein a inceput sa lucreze la teoria relativitatii.



                              Eram si eu punctuletul acela mic de la etajul unu:)))

          Bineinteles ca am intrat in aceasta cofetarie si mi-am luat trufe(nu se putea altfel)






                                             Am facut poze pe unul dintre poduri
    Am intalnit o pisicuta, cum am eu noroc de fiecare data(ma stiti ca sunt iubitoare de pisici)

 Pisicuta se afla intr-un parculet si noi tot dadeam sa plecam, dar se tinea dupa noi. Mi s-a umplut inima de fericire si de tristete ca nu o puteam lua acasa.

  Si uitati asa mi-am luat la revedere de la Berna. Am ajuns cu zambetul pe buze si am plecat cu zambetul pe buze. Nu exista un final mai bun. Nu pot spune ca orasul in sine m-a impresionat nespus(poate de aceea nu este la fel de cunoscut printre turisti), dar trebuie sa recunosc ca mi-a dat o stare de bine.
 Seara in Austria am mancat la un restaurant grecesc din Lustenau. Am comandat calamar inele si un fel de orez si gyros de pui. In total am platit in jur de 40 de euro.
 Sper ca v-am oferit si voua o stare buna prin acest articol. Din pacate, ne luam la revedere impreuna de la Elvetia, insa promit ca voi reveni pe aici intr-o zi. Si veti veni cu mine! V-am pupat!



Comments