Roma la pas pentru o zi

Acum cativa ani, in 2015, am calatorit pentru prima data la Roma, printr-un city break. Le-am vizitat pe toate, de la Colosseum si Forumul Roman, pana la Vatican, Castelul San't Angelo si strazile pline de farmec ale orasului. Pe vremea aceea insa, nu imi dadeam seama cum aveam sa ma indragostesc de Roma. A fost si este inevitabil. Orasul pur si simplu nu imbatraneste, ci doar ne prezinta diferite epoci prin care cultura italiana a trecut, mai multe faze arhitecturale. N-as putea niciodata sa uit cum m-au impresionat catedralele catolice, unde se imbinau pictura si sculptura, strazile pline de magazine si de portocali timizi care cresteau si infrumusetau Roma in nestire. Am ramas cu amintiri superbe de acolo, cand am fost cazati intr-un castel si luam micul dejun intr-o sala de bal( nu glumesc). Ma trezeam dimineata si puteam sa vad Vaticanul.  Mancam inghetata si pizza in fiecare zi, si, mergeam la pas de dimineata pana seara. La sfarsit de an 2017, am ajuns la rudele mele din Italia cu avionul la Roma, insa in prima zi nu am apucat sa fac o plimbare prin capitala din cauza ploii ambundente. Cu toate acestea, ultima zi de vacanta ne-am rezervat-o pentru Roma, inainte sa mergem la aeroport. Astfel ca, am ajuns sa plecam foarte devreme din Grosseto, orasul unde locuiesc ei, si am ajuns in capitala in jurul orei 11, iar toata dupa amiaza, pana la 16-17, am mers fara oprire.
                                                   Am revenit la Colosseum!
Am avut noroc si am gasit loc de parcare chiar in centru, langa Colosseum, si am pornit la plimbare. Am ocolit impresionanta constructie antica si am continuat urcand Dealul Palatin.  Am intrat intr-o Basilica, apoi am coborat prin oras, de unde ne-am luat pizza quatro formaggi de 10 euro, pe care am mancat-o pe strada, mergand in continuare.





Am continuat sa parcurgem bulevardul unde se afla Palatul Victorian si Forumul Roman, poate printre cele mai frumoase din toata Europa.


                                    Din pacate nu am apucat niciodata sa il vizitez





Cand ajungeti la Roma, lasati-va purtati de vraja trasurilor de pe stradute. Dupa ce m-am bucurat sa revad aceste locuri minunate, am pornit spre Fontana di Trevi.




                                                                   Si cu tata
                                             Pe stradute, in drum spre Piazza di Spagna


                                                           Treptele spaniole







Fara sa imi dau seama, am luat-o pe stradute si am ajuns pe Via del Corso. Vedeam o gramada de magazine de designeri si imediat am vazut o placuta pe care scria "Via del Corso", dandu-mi seama imediat unde ma aflam. Nu refuzati sa treceti si pe aici, chiar daca nu prea aveti bani.
                                 Am intrat si intr-o biserica pe acest bulevard









                                             Nu am ratat Penthagonul






Unchiul meu, care ne-a insotit, si-a comandat o pizza diavola din apropiere, iar eu mi-am cumparat un breloc cu Roma la 2 euro.

Desi obositoare, plimbarea a fost cat se poate de frumoasa, si desi pot spune ca am vizitat Roma de doua ori, as putea sa merg si a treia oara fara sa ma plictisesc. La 16 30 ne-am intors la masina si am pornit spre aeroport, deja cu lacrimi in ochi...
Cum as putea sa uit de un oras asa de impresionant? Desi Roma este printre cele mai vizitate locuri de catre romani, acum ati avut sansa sa cititi impresia unui indragostit de acest oras. Si, desi acum ati ajuns la finalul articolului, stati pregatiti pentru urmatoarele articole! V-am pupat!

Comments

  1. De unde ti ai cumparat paltonul gri din primele poze?

    ReplyDelete
  2. Mi l-am luat din Mango, acum ceva vreme, nu stiu exact daca il mai gasesti, dar sigur exista modele asemănătoare!

    ReplyDelete

Post a Comment