Outfits of the week lookbook

Articolul de astazi nu va fi nici despre vacanta din august, nici despre sfaturi de moda, ci mai mult un lookbook(asa cum sugereaza si titlul). Am luat decizia entuziasmata de a face din cand in cand cate un lookbook cu tinutele pe care le voi purta intr-o anumita saptamana, incepand chiar de astazi. Consider ca toamna si-a intrat in ritmul normal, ba chiar mai repede decat m-as fi asteptat. Iar pentru astazi am pregatit cinci tinute tomnatice potrivite pentru aproape orice serviciu, chiar daca eu sunt eleva in clasa a 12-a.
 Din punct de vedere al dress code-ului, colegiul la care invat este destul de libertin, permisiv, fara uniforme si permitandu-ne sa ne "exprimam" personalitatea formata sau in formare de adolescenti. Nu cred ca am vorbit vreodata despre acest subiect in materie de moda, cu toate ca este cel mai important subiect pentru oricine cand vorbim despre haine. Fie ca sunteti intr-o corporatie sau ca lucrati intr-un mediu mai prietenos cu initiativele indraznete, modul in care ne imbracam are multe de spus despre interesele noastre si despre noi. Asa ca vom trece la treaba si va voi vorbi pe scurt despre stilurile pe care le abordez eu in mediul scolar, semi-formal. De ce imi place sa il numesc asa? Pentru ca intr-o institutie ca scoala, atitudinea noastra ar trebui sa fie cat se poate de serioasa fata de locul in care ne aflam. Adica, o imbracaminte decenta si potrivita locului in care ne aflam este dezirabila. Si nu numai la scoala, ci in orice moment al zilei si locatie. Vom mai deschide acest subiect si cu alta ocazie sunt sigura, mai am idei pe aceasta tema insa pentru moment ne vom opri la scoala.

Ce nu trebuie sa purtam la scoala( din punctul meu de vedere)?
Crop topurile, colantii, hainele punk. grunge, prea mulate sau prea scurte pentru noi si multe altele nu cred ca ar trebui sa existe in garderoba rezervata pentru mediul scolar. In primul rand, scoala este un mediu semi-formal, chiar formal asa ca fara discutie ne imbracam ca atare. Mai mult, exista posibilitatea destul de mare sa suferiti de comentariile nepotrivite ale anumitor indivizi cu care intrati in contact, pe care de multe ori sunt sigura ca nu vi le doriti.

Ce este recomandat sa purtam la scoala?
Camasi, pantaloni, rochii si fuste cu maxim o palma peste genunchi sau mai lungi, sacouri, hanorace, tricouri si multe altele cred ca sunt mai mult decat potrivite pentru zilele cu scoala.  Nu vad nicio problema in a va diversifica tinutele, fie ca va este impusa o uniforma sau nu. Atata timp cat se pastreaza o anumita decenta ca lege nescrisa, sunt total de acord cu o imbracaminte la alegere. Am fost genul de copil care a suferit sa poarte uniforma, ba chiar au fost momente in care refuzam sa o port. Insa acum, ca privesc lucrurile cu alti ochi, m-as bucura sa vad mai multi copii purtand uniforma. Este eleganta suprema o uniforma bine croita pe silueta fiecaruia si din materiale de foarte buna calitate. Ca nu prea am intalnit in tara acest scenariu este alta poveste.

Dar machiajul si accesoriile?
Atata timp cat pastrati o nota simpla, decenta, va puteti juca cu culorile, modelele, stilurile ca sa va invatati intuitia si ochiul spre ceea ce va face placere sa purtati si ceea ce va reprezinta.

Acum ca v-am pus la punct cat de cat cu perceptia mea, sa va si arat ce am purtat in aceasta saptamana.

1. O tinuta clasica



                                                             Sacou/Blazer: ZARA
                                                           Brosa/ Brooch: Chanel
                                                             Ceas/Watch: Liu Jo
                                                         Pantaloni/ Pants: H&M

2. O tinuta smart casual



                                                      Palton/ Blazer: ZARA
                                                       Blugi/Denim: Koton
                                                Pulover/ Cardigan: Vero Moda
                                                       Ceas/ Watch: Fossil
                                                       Ghete/ Heels: CCC

3. O tinuta romantica( si in acelasi timp de toamna)



                                                              Esarfa/ Scarf: Vintage
                                                          Bluza/ Blouse: Stradivarius
                                                              Ceas/ Watch: Atlantic
                                                               Ghete/ Boots: Aldo

4. O tinuta boho chic



                                                                Camasa/ Shirt: H&M
                                                       Rochie/Dress: Handmade in Germany
                                                                Ceas/ Watch: Atlantic
                                                           Cizme/ Boots: Stuart Weitzman

5. O tinuta casual



                                                              Bluza/ Blouse: Mango
                                                              Blugi/ Denim: Colin's
                                                             Lantisor/ Necklace: Retro
                                                            Ceas/ Watch: Just Cavalli
                                                           Adidasi/ Sneackers: Tamaris

5. Tinuta de weekend la Lente Cafe

 Pentru un weekend perfect, blugii sunt cea mai buna varianta, iar toamna perfecta se face cu un trench in care sa ne simtim foarte relaxati!

                   Pardesiu/Trench: Atmosphere
                   Blugi/ Denim: Colin's

Va multumesc deosebit pentru vizionare si sper ca ati gasit util articolul de astazi. Astept sa imi scrieti in comentarii ce tinute v-au placut si ce perceptie aveti chiar voi despre dress code! De asemenea, va provoc sa imi lansati mie provocari legate de evenimente unde este necesar un dress code. Ca sa mai dezbatem subiectul, impreuna! V-am pupat si revin curand cu destinatii noi din vacanta si cu acest proiect in continuare!

Comments